Dag 47 Dozón-Silleda 30km (1082km)
Door: henrie
Blijf op de hoogte en volg Henrie
20 April 2012 | Spanje, Santa Marta de Tera
Half 7 opstaan, 8 uur op pad in de stromende regen. Deze week is het elke dag zo´n 10 graden maar daar ben ik inmiddels aan gewend. De rest van Spanje heeft prachtig weer maar Galicia richting Santiago, daar hoort kou en regen bij zeggen ze hier. Gelukkig blijft het de rest van de dag redelijk ´droog´. De eerste uren weer langs de verharde weg met veel verkeer. Daarna alleen de camino door bergachtig gebied, vele dorpjes en gehuchten. En na 7 uur wandelen kom ik aan in Silleda, dorp met 9000 inwoners. De albergue municipal blijkt gesloten tot 1 juni daarom naar de albergue privat. (10 euro, hostal Marit in de Calle Venuzuela 38 tel. 986580955) Kamer met prachtig uitzicht op de bergen en mooie voorzieningen. Nog 2 dagen, hoera!!! Bea en schoonmam Lies bellen met rond 4 uur en even later belt ook Irene me met de vraag welke dag ik terugkom. Wat fijn om ze weer te horen en te kunnen vertellen dat alles goed gaat en ik elke dag hier geniet. Vanavond gaat ons groepje pelgrims gezamelijk eten in het cafeetje onder de herberg. Gezellig de dag bijpraten, iedereen heeft het naar zijn zin en er wordt veel gelachen. Zoals het er nu uitziet kom ik zondag aan in Santiago, ga ik maandag naar de mis (waar ik als pelgrim genoemd wordt..) en reis ik dinsdag met trein (2dagen) óf vliegtuig terug. Dat moet ik daar nog uitzoeken. Hasta pronto! Nog een toevoeging: iedereen harstikke bedankt voor de reacties, keigaaf. Nelly, ik kom niet met de voeten in het water want Finestera haal ik niet door mijn verplichte rustdagen, andere keer. Fons, ik zal zeker denken aan mijn reden van de camino, bedankt. En Gerrit, ja dit mannetje laat die foto mooi staan ha. Oh, en Karin, waar ik het stierengevecht zag, in dit deel van Spanje is het niet verboden en in mei hebben ze weer overal grote shows hier. Ik ben overigens een tegenstander van de manier van ´afslachten´ van deze stieren. Iedereen die ik nu vergeet, het komt later zeker,groetjes
20 April 2012 - 17:13
Myriam Nagelkerke:
Ha Henrie,
wat ik me afvroeg deze laatste dagen was of het nu spannender wordt in het zicht van je doel of minder spannend nu je weet dat je het zult bereiken?
Ik hoop dat je trots bent dat je een daad gesteld hebt, je droom hebt waargemaakt.
Hoe zal het einddoel zijn? Hoe de kerk met de kaarsen en de lichtinval?
Mij lijkt dat omschakelen naar het gewone leven in Asten wel weken van je vragen zal.
Neem de tijd, blijf lopen in eigen pas en laat weer iets horen als je helemaal terug op aarde bent.
Dit is mijn laatste bericht aan jou want dit weekend ga ik de Zeeuwse klei weer opzoeken en daarna ben jij op je terugreis.
Ik dank je dat ik in gedachten mee heb mogen lopen, het 'echte' zal ik hopelijk later van je horen.
Geniet nog zonder gedachten van je aankomst zondag en ik wens je een goede reis terug.
Myriam -
20 April 2012 - 21:39
Karin:
nu nog wat paardenfoto's van daar he?? heb ze miss gemist in het begin...
groetjes
Karin -
21 April 2012 - 05:22
Terry:
henrie,succes de laatste 2 dagen geniet
ervan. ik hoop dat de reis je gebracht heeft waarvoor je ging.
ik heb genoten van je reisverslagen en foto`s -
21 April 2012 - 18:26
Irene:
Tot donderdag :) -
22 April 2012 - 09:39
Theo, Marijke :
Hallo Henrie, nog op de valreep een berichtje van ons. Ik hoop dat wat je doel was, is gevonden en je zult zeker rijker terug komen dan je bent weggegaan. Groetjes van ons en nog veel plezier op de laatste kilometers.