Dag 35 San Pedro- Villalpando 20 km (736km - Reisverslag uit San Pedro de Latarce, Spanje van Henrie Jacobs - WaarBenJij.nu Dag 35 San Pedro- Villalpando 20 km (736km - Reisverslag uit San Pedro de Latarce, Spanje van Henrie Jacobs - WaarBenJij.nu

Dag 35 San Pedro- Villalpando 20 km (736km

Door: henrie

Blijf op de hoogte en volg Henrie

12 April 2012 | Spanje, San Pedro de Latarce

Na de koude nacht en een zelfgemaakt ontbijtje vertrek ik in de mist zonder koffie op Paaszondag. Na enkele uren mist komt een mager zonnetje en blijft het gelukkig de hele dag droog. Ik leer hier ook te relativeren. Gisteren de hele dag regen,wind,sneeuw en modderpaden. Maar ik kom droog aan en mijn lijf is niet verkleumd. Hoe anders moeten de pelgrims vroeger deze tocht gemaakt hebben? Geen goede waterdichte schoenen, geen water- en winddichte jack en of ze gastvrij werden ontvangen op hun tocht is maar de vraag. Daarom ga ik ook met een glimlach door het land. Het is vandaag een mooie dag en een gemakkelijk tocht. Wil graag slapen in de albergue maar het is Paaszondag en zelfs de politie kan me dit keer niet helpen. De herberg blijft gesloten en de monniken waar ik ook terecht zou kunnen, die zijn pas na 5 uur bereikbaar. Dus toch maar een hostal opgezocht ( hostal Athlanta tel 980660010 , 25euro) Nu kan ik eens goed warm douchen, goed eten bovendien en heerlijk slapen in een goed bed. Nog 353km naar Santiago!!! ( en 14 etappes)

• 19 April 2012 - 19:54

Jan Jacobs:

De laatste loodjes, Henrie! Doe rustig aan en blijf genieten! Succes!